Сметанне печиво виходить дуже смачним та ніжним. До чаю чи кави - це ідеальний варіант. І готується воно зовсім просто та швидко! Печиво буде м'яким, розсипчастим і дуже ситним.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти: ᅠ
- вершкове масло розм'якшене — 100 г;
- сметана будь-якої жирності — 200 г;
- цукор — 0,75 скл.;
- ванільний цукор — 1 ст. л. ;
- яйця - 2 шт.;
- борошно — 3,5 скл.;
- розпушувач (можна замінити 0,5 ч. л. соди, розмішати в сметані)— 1,5 ч. л.;
- цукор (мак, родзинки, цукрова пудра) — за бажанням.
Приготування:
Борошно просіяти і з'єднати з розпушувачем. Яйця збити з цукром. Додати розм'якшене вершкове масло і перемішати. Тепер додати сметану і ще раз добре перемішати. Поступово всипати в яєчно-сметанну масу борошно з розпушувачем і замісити м'яке некруте тісто.
Далі з тіста потрібно сформувати кулю, добре підсипати тісто борошном з усіх боків і покласти в поліетиленовий пакет. Нехай постоїть у холодильнику протягом 2-3 годин
Охолоджене тісто розкачати на посипаному борошном столі в пласт товщиною 8 мм–1 см і вирізати формочкою. Можна також розрізати пласт на ромбики або квадрати. Вмочити печиво у суміш цукру з маком або після випічки посипати цукровою пудрою. Випікати на сухому деку протягом 15-20 хвилин при температурі 180 °C.
Нагадаємо, замінять вареники зі сметанкою: картопляні крученики з цибулькою нашвидкуруч. Ця страва стане відмінною альтернативою вареникам
Як повідомляв портал "Знай.ua", апетитний бургер без м'яса для тих, хто постить: нереально смачно і корисно. Відмінна ідея, щоб посмакувати чимось апетитним у період Великого посту
Також "Знай.ua" писав, найкращі рецепти тіста, які зекономлять ваш час: дріжджове, бісквітне, листкове і пісочне. Вони виручать, коли хочеться швидко приготувати щось смачненьке