24 березня 2021 року Галицький районний суд Львова виніс вирок Владиславу Болотникову за футболку, на якій зображена комуністична символіка.

22-річного львів'янина затримали ще у вересні 2020 року, в центрі міста. Його визнали винним "за публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму". Хлопцеві загрожувало до п'яти років в'язниці. Про це повідомляє видання "Судовий репортер".

8 вересня Владислав перебував на літньому майданчику пабу "Золотий колос". На футболці був напис "СРСР" і зображення п'ятикутної зірки з серпом і молотом. Згодом Болотникова помітив перехожий, який з іншими свідомими городянами затримав хлопця і супроводив до відділку.

Свідок інциденту під час судового засідання зазначив, що його товариш помітив хлопця і зробив йому зауваження. Після цього все ж вирішив його затримати, але львів'янин вирвався і сховався в туалеті пабу. Через кілька місяців після інциденту Антон петриковський (свідок) заявив, що бачив відеозапис, де Болотников сміється над Небесною Сотнею.

Популярні новини зараз
Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду
Показати ще

Владислав Болотников не знав, що його можуть засудити за комуністичну символіку. Прокурор надав відео з камер спостереження. Спочатку хлопець зайшов в паб в кофті, але потім зняв її і перебував у футболці з написом "СРСР". Підсудний заявив, що не пам'ятає моменту, коли і де її придбав. Повністю визнав свою провину і не мав наміру пропагувати тоталітарний режим.

"Він просто одягнув футболку, не звернув уваги. Якогось наміру пропаганди він не мав і не знав, що існує за таке покарання, передбачене статтею Кримінального кодексу України", – запевнив його адвокат Юрій Панчук.

Прокурор просив призначити львів'янину два роки позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання на рік випробувального терміну. 24 березня Галицький районний суд Львова визнав Болотникова винним і призначив львів'янину один рік обмеження волі умовно.

Нагадаємо, іноземці виявили російську копію Леонардо Ді Капріо: "Закохалася в чоловіка з СРСР"

Як повідомляв "Знай.ua", до львівської школи проникла Вчителька з російським паспортом: 20 років промивала мізки

Знай.ua писав, веселі доярки, квартирники і квас за 3 копійки: атмосферні кадри совка, про який ми забули