Єврокомісар Тьєррі Бретон, відповідальний за вакцинацію у ЄС, представив макет так званого "паспорту вакцинації" — майбутнього європейського сертифіката здоров'я. Такі документи мають набути чинності з 15 червня.

З відповідними заявами європейський чиновник виступив на французькому телеканалі LCI.

"З того моменту, коли ми зможемо бути впевнені, що кожен європеєць, який бажає зробити щеплення, буде мати рівний доступ до вакцини, буде добре, що ми зможемо мати механізм, сертифікат, який демонструє ваш стан здоров'я", - сказав Бретон.

Документ, як це видно на макеті, буде містити дату народження, номер паспорта, завірений QR-кодом, тип вакцини, якщо людина робила щеплення, інформація про те, чи перенесла особа коронавірусну хворобу і чи має антитіла.

Європейський сертифікат здоров'я, зображенн Telegram
Європейський сертифікат здоров'я, зображенн Telegram

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Документ можна буде як завантажити на смартфон, так і надрукувати в паперовій версії.

Єврокомісар запевнив, що використання Сертифікату буде залишатися "добровільним" - у тому числі й існуватимуть опції для мандрівок.

Однак необхідно зазначити, що Сертифікат ще належить офіційно узгодити між державами-членами ЄС.

Нагадаємо, що у реанімації українців змушують справляти нужду в кухоль: "бігом лягай...".

Як повідомляв портал Знай.uа, ковидні пацієнти заполонили лікарні, Кличко терміново звернувся до киян: "Антирекорд".

Також Знай.uа писав, що Кличко попередив киян про локдаун.