На питання, у яких напрямках сьогодні розвивається громадський транспорт, відповів Владислав Криклій, міністр інфраструктури України, у програмі «Суб’єктивно з Янікою Мерило».

Передусім гість програми розповідає, які зміни чекає маршрутне таксі. Щодо нього депутати розробляють певні альтернативи та варіації. Зокрема, є об’єктивно збиткові маршрути, які не цікавлять перевізника. Пропозиція ж полягає в тому, каже Криклій, аби зробити цю послугу такою, що працює на вимогу та замовлення міста. Він також додає, що цей транспорт має бути гідної якості, тобто це великогабаритний, комфортний, безпечний та екологічний транспорт – тролейбус, е-бус, наприклад. Цю послугу міністр вважає вигідною і для більш прибуткових транспортних напрямів.

Серед необхідних змін у транспортній системі міністр називає також можливість електронної оплати проїзду по всій Україні. «Обладнати все електронними валідаторами, щоб, нарешті, електронний квиток був не тільки у мріях мерів окремих міст, а насправді вже реалізованим проєктом», - розповідає Криклій.

Аби нарешті втілити в життя ці плани, вважає він, потрібно наближатися до них крок за кроком. Зокрема, Криклій розповідає про певні успіхи: з допомогою європейських партнерів уже вдалося на певних маршрутах замінити старі маршрутки на великогабаритний транспорт.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

Нагадаємо, експерт розповів, як будуть модернізувати українські вокзали.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Криклій розповів про створення аеропорту в Дніпрі.