У вівторок, 30 березня, погода в Україні наближатиметься до справжньої весняної. У деяких областях пройдуть дощі, зате вдень температура повітря буде близько +10 градусів.

За прогнозом синоптиків Укргідрометцентру, температура повітря в Україні коливатиметься в межах +8 +12 градусів. На Сході дещо свіжіше – +6 +8 градусів. Температура вночі +2 +5 градусів.

Вночі в Чернівецькій, Харківській, Луганській, Сумській, Донецькій областях стовпчик термометра опуститься до -2 градусів.

Опади на Сході та Півночі не очікуються. Короткочасні дощі пройдуть на Львівщині, Миколаєві і в Криму.

Як повідомляє синоптик Наталка Діденко на своїй Facebook-сторінці, у вівторок погоду України визначатиме антициклон. Він прийде на допомогу східному антициклону, і вони разом витіснять вологий Одеський циклон у води Чорного моря.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

У Києві 30 березня буде відносно тепло, температура повітря близько +10 +12 градусів. Істотних опадів не прогнозують.

Народний прогноз погоди в Україні

30 березня відзначається день пам'яті преподобного Олексія, прозваного в народі Олексієм теплим. Якщо на Олексія тепло, то весна буде теплою, якщо холодно – весна запізниться. Великі струмки від танучого снігу віщували мокре літо.

погода на 30 березня, фото з сайту Укргідрометцентру

Нагадаємо, квітень змусить українців зняти куртки та схопити парасольки: коли чекати тепла.

Як повідомляв портал Знай.uа, весна засушить землю до тріщин: синоптик попередив українців тривожним прогнозом.

Також портал Знай.uа писав, що синоптик Наталка Діденко назвала народні вірування, які працюють: прикмети на погоду навесні.