На сторінці Митрополита Епіфанія в соціальній мережі Facebook з'явився новий пост, де він розповів про те, як і навіщо Бог створював людину.

Таким чином повідомляється, що Бог створив людину цілою, в з'єднанні з душею і тілом. І ніхто крім людини на Землі не володіє таким унікальним єдністю.

Тіло не може існувати без їжі і води, так і з душею, але в духовному плані. Син Божий нагадує :"Не хлібом єдиним житиме людина, але всяким словом, що виходить з уст Божих "(Мф. 4: 4), а також заповідає: "дбайте не про їжу тлінної, а про їжу, яка залишається на життя вічне "» ін. 6: 27).

А люди, які перенасичені їжею, не мають бажання цікавити духовною їжею, так як загрузають в інших, земних спокусах, пристрастях, і гріхах.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Церква, фото: Facebook
Церква, фото: Facebook

Протилежна цій пристрасті - стриманість. Тут допоможе піст, мета якого - не заборонити, а стримати, упокорити тіло, пристрасті, вивільнити дух з полону тілесних проблем і турбот. Люди досить багато часу витрачають на турботу про тіло, щоб воно мало заспокоєння у відпочинку і сні, насичене їжею і питвом, було здоровим.

Тому, приймати їжу потрібно як слід, щоб живити організм, і ні в якому разі не можна робити з цього культ.

"Нехай Господь допомагає нам пройти шлях Святої Чотиридесятниці з користю для душі і тіла, в доброму здоров'ї і духовному підйомі!» - підсумував свій пост Митрополит Епіфаній.

Нагадаємо, безстрашний воїн ЗСУ отримав "бойове хрещення" прямо на День Незалежності: "Ціла батарея артилерії...". Він вважає, що це справа для справжніх чоловіків.

Як повідомляв портал "Знай.ua", учні повернуться до шкіл ще не скоро: Степанов назвав причину. Максим Степанов пояснив, чому не можна завчасно повернути оффлайн-навчання в школах

Також "Знай.ua" писав, малозабезпечені сім'ї благають Зеленського про допомогу, втомилися від космічних цін і тарифів: "Нахабно здерти з людей". Володимира Зеленського просять підвищити соціальну допомогу багатодітним сім'ям