В Україні з 1 квітня стартував весняний призов строковиків.

Про це повідомили в пресслужбі ВСУ.

Цього року призов триватиме з квітня до червня. Планується призвати 14 246 осіб.

"Для порівняння, минулого року на строкову військову службу до Збройних Сил України призвано в травні-липні 9000 осіб і в жовтні-грудні - 7500 осіб. Показники нинішнього призову до Збройних Сил зменшено до 6500 осіб у зв'язку зі збільшенням чисельності військовослужбовців військової служби за контрактом та з метою недопущення перевищення граничних показників чисельності Збройних Сил. Відтак, до лав Збройних Сил України закликають все меншу кількість строковиків, водночас деякі інші військові формування навпаки наростили їх чисельність",- зазначив полковник Валерій Дендебера.

Призов до армії, фото: кадр з відео
Призов до армії, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Зокрема, в ЗСУ призвуть 6,5 тис. осіб, в Держслужбу транспорту - 600, в Нацгвардію – 4646, в Державну прикордонну службу – 2500.

Враховуючи ситуацію з пандемією в Україні, строковиків відправлятимуть на обсервацію тривалістю 14 днів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше В Україні запропонували скасувати строкову службу, призовники скаржаться: "змушені ховатися, щоб жити спокійно"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Призов до ЗСУ та дострокове розірвання контракту: українці вирішили, якою має бути армія

Також «Знай.иа " писав, що Українці просять Зеленського скасувати призов до армії: "має бути вибір"