Для наших допитливих читачів, які люблять новини про космічні апарати, а також про винаходи, які борознять простори Всесвіту, є чудові і свіжі дані з Червоної планети. Ще є трохи цікавинок від американської компанії Virgin Galactic.

Про це стало відомо завдяки повідомленню австралійського авторитетного новинного порталу 7news.com.au.

Перше і найголовніше - марсохід Curiosity надіслав панорамне селфі з пагорба Мон-Мерку. Космічний апарат NASA отримав знімок під час збору своєї 30-ї проби грунту на Марсі.

Селфі марсохода Curiosity, фото: NASA
Селфі марсохода Curiosity, фото: NASA

Відправлений фахівцями Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) марсохід Curiosity продовжує свою подорож Червоною планетою. Свої дії апарат фіксує на фото і відео, завдяки яким всі бажаючі можуть стежити за роботою пристрою і зараз в NASA оприлюднили чергове селфі марсохода зі скелястого утворення Мон-Мерку.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

6-метровий масив Мон-Мерку, який видно по центру фотографії, названо так на честь гори Мон-Мерку поблизу міста Нонтрон на південному сході Франції.

Свого часу близько Нонтрона на Землі знайшли новий тип глинистого матеріалу з групи монтморіллоніта — нонтроніт — і його ж виявили і на Марсі, тому вчені визнали логічним назвати виявлену на Червоній планеті скелю як гору в тому ж французькому регіоні, де і знайшли мінерал. Власне самого Curiosity знято на місці, де він бере свою 30-ту пробу марсіанського грунту, що складається з нонтроніта.

Це ще не все. Американська компанія Virgin Galactic, яка входить до Virgin Group Річарда Бренсона, представила свій другий пілотований космоплан - повністю дзеркальний VSS Imagine. Як і ракетний корабель VSS Unity, він призначений для суборбітальних польотів і доставки в космос туристів.

Космічний човник Virgin Galactic - "VSS Imagine", фото: @Virgin Galactic
Космічний човник Virgin Galactic - "VSS Imagine", фото: @Virgin Galactic

Однак Imagine став першим в лінійці SpaceShip III наступного покоління, що передбачає оновлення, які "дозволять підвищити продуктивність з точки зору доступу до технічного обслуговування і швидкості польоту".

"Будучи кораблем класу SpaceShip III, Imagine не тільки красивий, але і представляє зростаючий флот космічних кораблів Virgin Galactic. Ми сподіваємося, всі ті, хто подорожує в космос, повернуться зі свіжими поглядами і новими ідеями, які принесуть позитивні зміни на нашу планету", — заявив Бренсон.

Раніше повідомляли, вчені з'ясували всю правду про воду на Марсі, без дамб не обійтися.

Як повідомляв Знай.uа, пиловий диявол з'явився на поверхні Марса: як виглядає потойбічна знахідка з Червоної планети.

Знай.uа писав, вчені NASA показали, як виглядають сонячні затемнення на Марсі.