17-річний Сергій вкрав речі з вітрини магазину і попався на гарячому. Уникнути колонії допомогла участь у проекті "Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у скоєнні кримінального злочину".
Про це розповіли в Координаційному центрі з надання правової допомоги.
Як стало відомо, Сергій пішов на злочин через те, що у нього не було грошей купити собі гарні речі. Хлопець навіть не подумав про те, що за крадіжку може бути покарання за статті ч.1 185 КК та позбавлення волі на строк до 3 років.
"Можна Сергія засуджувати і схвалювати покарання, а можна придивитися ближче, і побачити, що це студент, який навчається в коледжі на Радіотехніка, що йому подобається пайки мікросхем, він любить домашніх тварин (особливо собак), і що у нього є тільки батько і молодший брат, а мами немає, вона померла від раку 4 роки тому... І зрозуміти, що колонія для неповнолітніх - це не те місце, якого підліток заслуговує",- написано в пості.
Це зрозумів і прокурор, який запропонував юнакові взяти участь у проекті "Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у скоєнні кримінального злочину", який реалізується на базі системи БПД.
Для проведення медіації був призначений адвокат Денис Загарнюк і психолог, яка провела з хлопцем серію занять, склала його психологічну характеристику і допомогла розібратися у важких життєвих обставинах, в яких він опинився.
Психолог рекомендував 17-річному Сергію пройти програму, яка називається "Життєві навички". До неї входили наступні пункти:
  • Отримання хорошої роботи
  • Твої інтереси
  • Твій досвід
  • Інтереси та навички детальніше
  • Освіта - квиток до успіху
  • Працевлаштування
  • Кроки до пристрою на роботу
  • Планування бюджету.
Сергій відвідав усі заняття, активно працював, виконував домашні завдання. Хлопець підтвердив готовність працювати над собою, почав проявляти інтерес до свого життя і наслідків своїх вчинків.
У суді захисник звернувся з клопотанням про звільнення 17-річного хлопця від кримінальної відповідальності. Потерпілий також не заперечував проти задоволення такого клопотання.
Сергій визнав свою провину повність і щиро розкаявся. Також відшкодував матеріальні збитки.
Підліток був звільнений від кримінальної відповідальності, а кримінальне провадження закрито.
"Психолог під час спілкування виявив психологічну напругу і непрожите горе після смерті мами. Хлопець, усвідомлюючи, що треба працювати над своїм емоційним станом, продовжив відвідувати заняття поза рамками проекту. Зараз Сергій визнає, що йому дуже соромно за скоєне, особливо відчуває провину перед батьком",- розповіли в центрі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Молодий львів'янин перетворився з бездомного на Джеффа Безоса і став прикладом для мільйонів: "Я був безнадійною людиною"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Батько продав телефон дочки заради пляшки, школярка пішла на радикальні заходи

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Також «Знай.иа " писав, що Підлітка-гуляку провчили за тягу до крадіжки, змусивши розкаятися: "зробив боляче батькам"