Ще 100 років тому вся Європа знала хірурга Сергія Абрамовича Воронова, який придумав як перемогти старість. У Парижі його добре знали тому, що він умів робити омолоджуючі операції.
Детальніше про це розповів український генетик і вчений Олександр Коляда в соцмережах.
"Будучи учнем самого Карреля, Нобелівського лауреата і найвідомішого хірурга, він бездоганно опанував хірургією, яка на початку минулого століття здавалася всім майже магією. Вміння свої він застосував в досить екстравагантному напрямку. У роки, коли людство ще не знало про тестостерон, але вже бачило стимулюючий ефекти екстрактів різних органів на організм, він пересаджував яєчка страчених молодих чоловіків чоловікам немолодим, з метою омолодження. Точніше не цілі яєчка, а тонкі їх зрізи, всього в кілька міліметрів, які майстерно вживляв пацієнтам. Ідея була дуже проста: тестикули є джерелом якоїсь сили (зараз ми знаємо, що вони виділяють тестостерон), ця сила з віком зменшується, і чому б не поповнити її запаси за допомогою хірургічної операції ",- пише Коляда.

Ця операція стала настільки популярною, що незабаром Воронов перейшов з біоматеріалу страчених трупів на яєчка мавп. Для цього завів навіть цілий розплідник тварин у Франції.
З чуток, його процедури користувалися шаленою популярністю серед місцевих жителів. Клініка його розташовувалася в найдорожчому готелі Парижа, і серед клієнтів були глави корпорацій і країн.
За деякими даними пересадку мавпячих яєчок отримали понад 10 тисяч осіб.
"Чи розумів Серж, що все це не працює? Рано чи пізно він повинен був це зрозуміти. Але важко уявити що творилося в головах людей того часу, коли старіння здавалося простим питанням, Хірургія – всесильної, про гормони і віруси ще мало хто думав, а до розуміння ролі ДНК були ще десятиліття.
Під кінець життя його сильно засуджували, і він перетворився не більше ніж в карикатурного персонажа",- розповів генетик у пості.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нагадаємо, раніше У Львові робот "Da Vinci" прооперував людину без єдиного надрізу: хірурги більше не потрібні

Як повідомляє портал «Знай.иа» 7 дивовижних винаходів геніальних львів'ян, що перевернули науку з ніг на голову

Також «Знай.иа " писав, що Показали непристойні книги з минулого: життя повій, відносини коханців і пікантні пригоди