Родичі померлого у коронавірусному відділенні медзакладу чоловіка повідомили, що працівники моргу у Богодухівській центральній районній лікарні переплутали тіла померлих.

Все з'ясувалося лише після того, як відправили панахиду. Чоловіка видали у пакеті та поховали 30 березня у закритій труні. Вже на цвинтарі стало відомо, що у труні - невідома жінка.

Донька померлого Тетяна Стус розповіла, що у дружини померлого коронавірус підтвердився. Водночас результати ПЛР-тестування батька отримали вже після смерті — результат негативний. У висновку про смерть написали, що він помер від серцевої недостатності.

В морзі переплутали тіла померлих, кадр з відео
В морзі переплутали тіла померлих, кадр з відео

Чоловік Тетяни Сергій Стус розповів, що коли вже привезли труну на кладовище, родині зателефонував знайомий. Після дзвінка з лікарні труну з кладовища повезли назад до медзакладу, щоб поміняти тіла. А потім знову повернулися на цвинтар.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

"Це чоловік однієї зі співробітниць цієї лікарні. Чоловік! Не заступник лікаря, не секретар, у яких є мої телефони, не головна медсестра, а чоловік. І сказав: "Сергію, а в гробу не Микола Іванович. Там знаходиться якась неопізнана жінка, яку переплутали при видачі тіл.", — розповідає зять померлого.

У міськраді створили комісію і перевірятимуть дії працівників лікарні. Родина Стусів звернулася до поліції і просить перевірити, чи не було в діях медпрацівників недбалості, та звільнити винних. Водночас, заступниця керівника Богодухівської лікарні Яна Грищенко називає ситуацію випадковою помилкою.

"Ніякої підміни не було — бирки були підписані. І найголовніше, що я хочу сказати, що родич був там присутній при тому, коли забирали це тіло. Ми абсолютно відповідально розуміємо їхнє горе, що сталося, але це людський фактор. Ми не роботи — ми просто люди.", — сказала Грищенко.

В морзі переплутали тіла померлих, кадр з відео
В морзі переплутали тіла померлих, кадр з відео

Нагадаємо, відомий американський письменник і сценарист, автор сценарію до фільму "Горбата гора" Ларрі Макмертрі помер на 85-му році життя. Інформацію про його смерть підтвердили представники сім'ї.

Як повідомляв портал "Знай.ua", померла зірка культового серіалу: лікарі боролися до останнього. Днями пішла з життя талановита акторка

Також "Знай.ua" писав, що загадкова смерть прикордонника на Закарпатті не дає спокою українцям: "Його вбили". 23-річний мешканець Рівненщини Ярослав Петрина повернувся додому зі служби в труні