У Російський ЗМІ почали поширювати неправдиву інформацію про те, що бійці ЗСУ обстріляли лінії зіткнення в районі Луганська.

Про це повідомив офіцер ЗСУ полковник Анатолій Штефан в Facebook.

Нещодавно в мережі з'явився відеоролик, на якому відображені кадри нібито запеклих боїв під окупованим Луганськом. У росЗМІ звинуватили бійців ЗСУ в обстрілі з важкої техніки, що активно почали поширювати українці.

Однак, як пізніше пояснив Анатолій Штефан, інформація є неправдивою.

"У відео, яке поширюється, накладено фрагмент звукової доріжки з іншого відео 2015 року. Насправді ніяких "запеклих боїв" під Луганськом на даний момент немає - це звичайна провокація", - написав полковник.

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Пост Анатолія Штефана в Facebook / скріншот
Пост Анатолія Штефана в Facebook / скріншот

Фейковая інформація / скріншот
Фейковая інформація / скріншот

У той же час російське агентство Інтерфакс оприлюднило заяву так званої Народної міліції "ДНР" про те, що українські війська розмістили техніку на лінії зіткнення. Зокрема, мова йде про машину піхоти і бойову броньовану машину неподалік від житлових будинків в Н.П. Орехово-Донецьке.

Крім цього, в самому окупованому Донецьку фіксують зростання напруженості вздовж лінії зіткнення. Окупанти заявила, що Україна 8 разів обстріляла позиції на території "ДНР".

Нагадаємо, що російські хакери зламали сайт НАТО і звернулися до українців: "операція Свиносотня".

Як повідомляв портал Знай.uа, на Донбасі бойовики РФ обстріляли позиції ЗСУ та цивільних: є поранені.

Також Знай.uа писав, що контрактник ЗСУ зніс собі голову однією кулею, поки інші знімали на відео.