Українці скаржаться на мобільних операторів, які без відома списують з абонентів кошти за контент-послуги.

Відомо, що минулого року в НКРЗІ звернулося на 19% більше абонентів, ніж у 2019. Зокрема, йдеться про анекдоти, смс-гороскопи та інші послуги, за які мобільні оператори списують кошти з рахунків без відома абонентів.

Про це свідчать дані НКРЗІ, отримані експертами BRDO в відповідь на запит щодо звернень про контент-послуги.

Так, у 2016 році надійшло 18 звернень про надання контент-послуг; у 2017 році 413; у 2018 році 549; у 2019 році 481; у 2020 році 572.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Протягом 2020 року до НКРЗІ надійшло 4812 звернень громадян про надання послуг мобільного зв'язку, з них контент-послуг стосується 12% звернень.

мобільний телефон
мобільний телефон

"Оператори не готові самостійно припинити практику підключення абонентів до контент-послуг, які користувачі свідомо не замовляли. На жаль, абоненти підписки фактично не мають ніякого ефективного захисту своїх прав", стверджуючи керівник сектору ІСТ BRDO Ігор Самоходський.

За його словами, надзвичайно важливо захистити абонентів, а для цього потрібно прийняти зміни в "Правилах надання та отримання телекомунікаційних послуг".

На даний момент, проект знаходиться на погодженні в державній регуляторній службі України. Він передбачає обов'язкове оповіщення абонента про списання коштів, виконання закону про електронну комерцію та інші механізми, які повинні захистити споживачів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Продавали дані SIM-карт банкам: викрита велика афера, українці позбулися мільйонів гривень

Як повідомляє портал «Знай.иа» Тернопільський бізнесмен звинуватив ПриватБанк і Київстар у ганебній схемі: без грошей з купою нервів (оновлено)

Також «Знай.иа " писав, що "Вважають за лохів...": українці розкрили нову схему Vodafone-тягнуть гроші без дозволу