На Львівщині з 1 квітня на чергування заступила санітарна бригада авіаційної системи МВС. Крім цього, на пункті постійно чергуватимуть медики.

Про це передає пресслужба ДСНС.

Нововведення стало можливим завдяки реалізації спільного українсько-французького авіаційного контракту з компанією "Airbus Helicopters".

джерело: ДСНС
джерело: ДСНС

"Як і обіцяли з Міністерством охорони здоров'я, сьогодні на Львівщині в рамках єдиного аеромедичного простору став на чергування вертоліт ЄС-145 з медичним модулем, який буде екстрено допомагати населенню шести західних областей. До складу входить екіпаж і медична бригада. Далі - Київщина і вся Україна ",- заявив глава МВС Арсен Аваков.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

джерело: ДСНС
джерело: ДСНС

За його словами, вертольотами і літаками системи авіаційної безпеки МВС будуть керувати пілоти, які вже пройшли або зараз проходять відповідну підготовку.

джерело: ДСНС
джерело: ДСНС

Зазначається, що система авіації МВС займатиметься не лише медичними питаннями, а й залучатиметься і під час рятувальних операцій та гасіння пожеж.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Київські медики піднімуть у небо авіацію заради хворих українців

Як повідомляє портал «Знай.иа» Харківські медики підняли в небо авіацію заради порятунку життів: десятки малюків тепер обіймуть маму

Також «Знай.иа " писав, що Харківські пілоти рятують тяжкохворих українців-крилаті герої захопили всю Україну