Довкола теми мирного врегулювання конфлікту на Донбасі розмови точаться вже давно, але наскільки він розроблений? І як його реалізувати в умовах переговорів лідерів Франції та Німеччини з Путіним без участі України?

Свою думку щодо цих подій висловив Руслан Бізяєв, політичний оглядач, бізнесмен і блогер, у програмі Дмитра Снєгирьова «Політика навиворіт».

Згадуючи про нещодавні переговори Меркель та Макрона з Путіним, експерт вважає за потрібне в принципі нагадати, що таке план. «План - це коли ми всі зібралися, щось узгодили та підписали», - каже він, але й зазначає, що необхідна наявність всіх його сторін. Так, переговори відбулися без участі України, а тому зобов’язань вона не має.

У той же час говориться про Мінські угоди. Європейські держави акцентують на їхній безальтернативності, але 2014 року, нагадує політолог, саме вони модерували їхнє ухвалення. Мовляв, ця справа належить їм. Зокрема, сам Бізяєв вважає конкретно Ангелу Меркель головною в цьому ділі, але зараз ситуація ускладнилася.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

З одного боку, відкинути Мінські угоди не можна, це обурить опозиційні кола, з іншого – виконати теж не вдасться. Бізяєв розповідає, що зараз їх розбивають на частини, наприклад, гуманітарну чи економічну. Але зокрема Російська Федерація ставить питання до відсутності політичної частини, найголовнішої для цієї держави. «А виконати ці вимоги ніякий український президент не зможе», - підсумовує він.

Нагадаємо, Бортник прокоментував переговори Путіна, Макрона і Меркель.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Європа хоче відстояти своє право на врегулювання конфлікту на Донбасі.