Китай перетворився в дуже впливову країну, яку не можна ігнорувати.

У всіх на вустах китайська стратегія і багато про це люблять говорити, але не всі мають уявлення, чим є сучасний Китай і як вони планують свою діяльність. Про це розповів китаєзнавець Дмитро Єфремов в програмі «Романенко бесіди» на Youtube.

Ведучий запитав китаєзнавця Дмитра Єфремова, яку роль сьогодні відіграє Китай у світовій системі і які завдання ставить перед собою керівництво Китаю?

«Всі знають, що Китай сьогодні це друга економіка світу за ВВП, яка в номінальному вираженні вже становить три чверті від американського і за деякими даними через 5-7 років він зрівняється з США за розміром ВВП, а через 20-30 років Китай буде лідируючою економікою світу. США будуть навіть не другою, а третьою або четвертої за розміром економікою», - сказав китаєзнавець.

Єфремов розповів, що з цього відбувається багато цілей і завдань, які Китай ставить перед собою на міжнародній арені. Він формує свою нову філософію, бачення світу і своє ставлення до устрою світопорядку і взаємин між країнами, він радикально відмінний від європейських країн. І черпає свої витоки як з традиційної китайської філософії, так і з спадщини комуністичного Китаю періоду Мао Цзедуна (Колишній Голова Китайської Народної Республіки, - ред.).

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

«Китай на відміну від України або Росії ніколи не зрікався своєї історії, яка була тисячу, сто і десять років тому. Для нього дотримання цієї континуальності дуже важливо. Китай міряє історію не такими часовими проміжками, як це робить західна цивілізація, звідси і народжується різноманітний підхід», - сказав китаєзнавець.

Єфремов розповів, що планувати для Китаю цілком природно і існують різні рівні планів, якими Китай оперує. Є п'ятирічні традиційні плани, які концентруються навколо економіки. Є плани середньострокового розвитку і там ставляться цілі лідерства в науково-технічних галузях, в різноманітних соціальних сферах і ставляться глобальні довгострокові цілі. Наприклад, до 2049 року Китай в тих чи інших формулюваннях бачить себе як головного світового лідера. Китай бачить себе на тому місці, яке зараз займає США.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв, як Сергію Стерненку дали сім років, а вбивцям Гандзюк - шість.

Також раніше, Знай.ua писав, що ми рухаємося до колапсу економічної системи України.