Сім'я звернулася до лікарні в місті Дахук на півночі Іраку з проханням оглянути їх тримісячного сина. У минулому році батьки помітили, що статевий орган дитини виглядав дивно, вони були впевнені, що мова йде про пухлину мошонки.

Діагноз виявився унікальним у світі: у хлопчика знайшли трифалію (Triphallia), або три пеніса. При цьому функціональним виявився лише один; інший був прикріплений до кореня основного, а третій розташовувався нижче мошонки. Додаткові органи були сформовані слабо і не мали уретри. Їх видалили хірургічним шляхом.

Через рік лікарі провели нове обстеження, яке показало, що тепер з малюком все в порядку. Причина такого відхилення досі не встановлена: гіпотези про наявність мутацій в сім'ї або про прийом матір'ю заборонених речовин під час вагітності не підтвердилися.

За словами фахівців, наявність додаткових пенісів зустрічається приблизно один раз на 5-6 мільйонів народжень, але у всіх випадках мова йде про дифалію: другому зайвому органі.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

На сьогоднішній день вивчено близько 100 подібних прикладів, і кожен раз причини аномалії різні. Варто зазначити, що раніше про випадки захворювання трифаллією відомо не було.

Нагадаємо, залишений вдома котик Фу Фу розплакався, почувши голос господині: за нього переживає весь Інтернет.

Як повідомляв портал Знай.uа, в українському екопарку вперше народилося оленя, яке гавкає.

Також портал Знай.uа писав, що малюк з унікальною мутацією спантеличив лікарів: шість крихітних лапок і два хвостики.