В Україні активісти через суд мають намір відстояти права ЛГБТ-спільноти, дозволивши їм ставати донорами крові.

Детальніше про це розповідає прес-служба "Клініки прав людини".

Відомо, що згідно з Постановою Міністерства охорони здоров'я України №385 "про інфекційну безпеку донорської крові та її компонентів" люди, які перебувають у гомосексуальних відносинах не можуть стати донорами крові.

У зв'язку з цим юридична команда "Клініки прав людини" почала судовий розгляд, щоб правомірно скасувати рішення МОЗ. Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив відповідне провадження та призначив перше слухання у цій справі на 22 квітня 2021 року.

Донорство крові / фото: Pixabay
Донорство крові / фото: Pixabay

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Представляти сторону обвинувачення буде ЛГБТ-активіст Генрі Дем'янович, інтереси якого в суді представить член правління ГО "Прожектор", керівник проекту "Клініка прав людини", адвокат Віталій Матвєєв.

У повідомленні зазначено, що позивач вимагатиме суд визнати недійсним і незаконним пункт в порядку медичного обстеження донорів крові, де сказано, що гомосексуальні відносини є формою ризикованої поведінки і є абсолютним протипоказанням до донорства.

Нагадаємо, що хворі на рак українці потребують термінової допомоги: "Здай кров-врятуй дитину!". Волонтери просять небайдужих про посильну допомогу.

Як повідомляв портал Знай.uа, морські піхотинці здали кров і плазму в Маріупольському центрі переливання крові.

Також Знай.uа писав, що у Львові успішно пересаджують печінку, тисячі українців отримали шанс на життя.