Для всіх українських одержувачів пенсійних виплат, а головне - для тих, хто тільки збирається оформляти необхідні документи, з'явилися важливі новини. Буває таке, що громадяни стикаються з обманом від роботодавців тільки у найвідповідальніший момент подачі документів для нарахування пенсії.

У підсумку доводиться домагатися заслужених виплат шляхом довгого і вимотуючого судового процесу.

Про це стало відомо завдяки новій публікації спільноти "Безкоштовна юридична допомога" в мережі Facebook.

Українці, фото: УНІАН
Українці, фото: УНІАН

"Заробляти на хліб арматурником-бетонщиком або слюсарем-монтажником-праця нелегка. Коли людина досягає поважного віку - то розраховує на заслужений відпочинок, як і на пенсію. Прикро отримувати відмову в нарахуванні довгоочікуваної пенсії, тому що люди, на яких сумлінно працював роками, не платили за тебе єдиний соціальний внесок.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Таку історію розповіла людина, яка звернулася до Рівненського місцевого центру з надання БПП. Пан Дмитро, досягнувши пенсійного віку, зібрав необхідні документи і подав їх до ПФУ. Але несподівано пенсія вийшла меншою, ніж він очікував, оскільки Головне управління Пенсійного фонду України в Рівненській області недорахувалися йому майже 10 років страхового стажу.

Розповідає фахівець місцевого центру Юрій Висоцький, якому доручено захищати інтереси пана Дмитра: "Мій клієнт працював на кількох місцевих підприємствах. Працевлаштований був офіційно. Був арматурником-бетонщиком і слюсарем-монтажником. І, зібравшись на пенсію, виявив, що роботодавці не платили за нього страхові внески до Пенсійного фонду. Вийшло, що 10 років трудової діяльності йому не зараховано. Відстоювати його право на призначення пенсії довелося через суд".

Повну історію, як вдалося врегулювати питання виплат, пропонуємо прочитати нашим дорогим читачам нижче:

Публікація КЦ НПД, скріншот: Facebook
Публікація КЦ НПД, скріншот: Facebook

Публікація КЦ НПД, скріншот: Facebook
Публікація КЦ НПД, скріншот: Facebook

Публікація КЦ НПД, скріншот: Facebook
Публікація КЦ НПД, скріншот: Facebook

Публікація КЦ НПД, скріншот: Facebook
Публікація КЦ НПД, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, чи встановлено обмеження до максимального розміру аліментів на дитину: пояснення адвоката.

Як повідомляв Знай.uа, не пенсіонерами єдиними: українцям дають знижку на навчання дітей - скільки, що потрібно і хто може оформити.

Знай.uа писав, українцям заборонять виїжджати закордон і керувати авто: кому світять тимчасові обмеження.