Стало відомо про те, що в Україні планують монетизувати пільги на проїзд у громадському транспорті. Про це заявила міністр соціальної політики України Марина Лазебна.

Таким чином повідомляється, що зміни повинні будуть вступити в силу вже в січні наступного року, але, перед цим місцева влада буде зобов'язана провести підготовчу роботу.

В Україні будуть монетизовані пільги на проїзд у громадському транспорті. Однак, що примітно, не всі пільгові категорії користуються громадським транспортом. Тому, заступник Міністра соціальної політики України Віталій Музиченко в ефірі телеканалу "Україна 24 " розклав все по поличках, кому будуть монетизувати пільги, а кому ні.

В Україні на сьогоднішній день є відразу законів, які регламентують право на безкоштовний проїзд для пільговиків - це 2,4 мільйона громадян. Але, всі вони проживають в різних куточках країни, і тому не мають однакового доступу до громадського транспорту.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Якщо людина з міста, то вона використовує право пільгового проїзду по повній, як зазначив Музиченко, а якщо людина проживає в сільській місцевості, і користується приміським транспортом раз або два на тиждень, то у неї немає доступу до інфраструктури.

Для того, щоб вирішити це питання, в Міністерстві соціальної політики хочуть дати право місцевій владі самостійно вибирати форму, суму, а також періодичність виплат в залежності від можливостей бюджету.

"Логіка передбачає те, що монетизація пільг відбуватиметься всім однаково. Форма може бути різною: виплата готівки, зарахування на карту, зарахування поїздок на карту. У деяких містах розвивається електронна система проїзних квитків" - заявив в ефірі Віталій Музиченко.

Монетизація пільг набуде чинності 1 січня 2022 року, але, спочатку буде проведена підготовча робота.

Нагадаємо, що харків'яни перетворилися на оселедця в розпал карантину: маршрутки-гумові.

Як повідомляв портал "Знай.ua", хмельничани мерзнуть у кілометрових чергах на тролейбус: запізню-прости, шеф

Також "Знай.ua" писав, на Львівщині маршрутка роззулася посеред поля: дорослі матюкаються, діти плачуть.