У російському Брянську були затримані 18 учасників організованої групи, включаючи 11 патологоанатомів обласної лікарні №1, які незаконно брали гроші за прискорену видачу тіл померлих.

Про це йдеться на сайті регіонального управління Слідчого комітету. Відомо, що чоловік на ім'я В'ячеслав приїхав в місто, щоб поховати свою маму. І коли вже все було готово - могила викопана, люди зібралися, а машина чекала біля входу в морг - чоловікові заявили, що за прискорену видачу тіла слід доплатити 4,6 тисяч рублів.

Патологоанатоми за гроші прискорювали видачу трупів, скріншот: Youtube
Патологоанатоми за гроші прискорювали видачу трупів, скріншот: Youtube

Це стосується не тільки В'ячеслава, він не був єдиним. Бо патолоанатоми говорили це великій кількості людей. Вони вимагали від трьох до 12 тисяч рублів. Невідомо, від чого залежить зазначена сума. Представники правоохоронних органів на той момент вже знали про махінації ритуальників, так як з грудня по січень підозрюваним вдалося обдурити більше 80 осіб. Сума знаходиться в районі 400 тисяч рублів.

Цю суму називає слідство, проте місцеві жителі впевнено говорять про те, що місцеві медики займаються подібним вже довгі роки. Зараз же було порушено справу, у підозрюваних провели обшуки вдома. Їм загрожує до десяти років позбавлення волі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, у Львові закінчуються місця на кладовищах, поки Садовий "мріє" про крематорії

Як повідомляв "Знай.ua", смертельно везучий: "труп" ожив на столі у патологоанатома за секунду до розтину

Знай.ua писав, у Львові помер чоловік з пересадженим серцем, медик дав відповідь: "Відмовили органи"