Чоловік перетворив безплідні пагорби на пишний ліс і висадив 17 тисяч дерев.
Цим чоловіком є Ма Саньсяо, 70-річний армійський ветеран з ампутацією обох ніг з Цзінсін, провінція Хебей, що знаходиться в північній частині Китаю. Ветеран останні 19 років свого життя висаджує дерева і перетворює пустельні пагорби, які оточують його село в ліс.
У Ма діагностували зараження крові в 1974 році, коли він служив у китайській армії. Його стан погіршився після виходу на пенсію, що в підсумку призвело до ампутації обох ніг – праву ногу ампутували в 1985, а ліву в 2005 році.
Після пережитих операція і тривалої реабілітації Ма Саньсяо ледве міг утримувати свою сім'ю, а знайти роботу через інвалідність практично стало неможливо.
Його пенсії ледь вистачало на оплату ліків, але він не міг сидіти, склавши руки, тому в 2000 році, надихнувшись історією про посадку дерев, почав садити дерева навколо свого села і планував отримувати від цього прибуток.
"Чесно кажучи, спочатку я планував заробляти на життя вирощуванням дерев. Знаєте, адже я міг би отримувати гроші на їх продажу, щоб фінансово стати на ноги",- розповів чоловік.
Але свою думку він поміняв після того, як побачив, що дерева, які виросли огорнули пагорби прекрасною зеленню, яка не тільки несе красу, але і важлива тому, що утримує під собою грунт.
У підсумку, Ма Саньсяо настільки прив'язався до свого маленького лісу, що вирішив не продавати його, а продовжити далі його висаджувати заради блага інших.
"Я ніколи не продам ці дерева. Це величезне почуття задоволення. Я продовжу садити дерева до останнього свого подиху і залишу зелене багатство своїй країні і майбутнім поколінням",- заявив ветеран.
70-річний чоловік встає о 5 ранку, бере свої примітивні інструменти і сажанці, і на милицях добирається до пагорбів.
Він риє невеликі ями в землі, опускає туди саджанці і повзе до найближчого водоймища, щоб полити їх. Для інваліда це тяжка праця, і ветеран навіть не пам'ятає, скільки пережив падінь і травм.
У 2008 році про Ма Саньсяо заговорили китайські ЗМІ. Уряд Китаю теж оцінив його внесок у розвиток суспільства і почав надавати фінансову допомогу.
Ветеран вже міг би відійти від справ і передати свою справу добровольцям, які були готові продовжити те, що він почав, але посадка дерев є тим, що робить його щасливим, тому він продовжує займатися цим щодня.
За 19 років Ма Саньсяо виростив ліс, що складається приблизно з 17 000 дерев. Ветеран продовжує розширювати свій ліс щодня, незважаючи на прохання рідних побільше відпочивати.
"Для мене це не просто дерева. Я вважаю їх солдатами, якими я командую. Поки я живу, я буду садити дерева для майбутніх поколінь", - сказав Ма.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Любов все таки існує: убитий горем чоловік висадив 6 тисяч дерев в пам'ять про найдорожчу людину

Як повідомляє портал «Знай.иа» Київський Хрещатик обсадили дивними чорними деревами-замість каштанів

Також «Знай.иа " писав, що Хмельниччина стала "легкими" України-тут хочеться дихати і жити

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще