У 2021-му році святкування Великодня припадає аж на 2 травня, вона не рання.

Відсьогодні, 10 квітня, православні віруючі відзначають Вселенську батьківську суботу. У цей день поминають покійних і служать панахиди в церквах, ходять на могили родичів і наводять там порядок після зими, залишаючи квіти. Через два тижні, 24 квітня - Лазарева субота. У цей день люди, які дотримуються Великого посту, зможуть послабити меню і додати в нього рибу та ікру.

Великдень, скріншот: Youtube
Великдень, скріншот: Youtube

25 числа - Вербна неділя, за тиждень до Великодня згадуються останні дні Христа (Вхід Господній в Єрусалим). У цей день його зустрічали як Царя. Його шлях був просланий пальмовим листям. Тому за традицією прийнято приносити освітлені в церкві вербні гілочки додому. Передбачається, що вони мають цілющі властивості і можуть допомогти в складних ситуаціях.

Великдень, скріншот: Youtube
Великдень, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще
29 квітня 2021 року - чистий Четвер, коли існує популярний народний звичай вмиватися рано вранці на світанку, щоб забезпечити себе красою і здоров'ям. На наступний день, в п'ятницю відзначається Страсна п'ятниця, коли розіп'яли Христа. Православні віруючі згадують його останній день на Землі.

А ось другого травня в Україні розпочнеться святкування Великодня, під час церковних служб за традицією освячують паски, фарбовані яйця та інші традиційні для великоднього столу страви.

Великдень, скріншот: Youtube
Великдень, скріншот: Youtube

Нагадаємо, управсправами УПЦ розповів, як православні святкуватимуть Великдень в умовах локдауну

Як повідомляв "Знай.ua", як підготуватися до Великодня 2021-оригінальні способи фарбування яєць до свята

Знай.ua писав, Як правильно розговітися на Великдень і не прогнівити Бога: поради священиків