10 квітня 2021 року православні християни відзначають батьківську суботу четвертої седмиці Великого посту.

Це один з трьох днів поминання Святої Чотиридесятниці, коли віруючим слід за традицією помолитися про близьких, що пішли, православних, як відзначають в ПЦУ (Православна Церква України). Звичайні поминання заборонені протягом Великого посту, так як повна Літургія відбувається не кожен день.

Великдень, скріншот: Youtube
Великдень, скріншот: Youtube

Пропонуємо вам кілька найсильніших молитов, які слід вимовити в батьківську суботу.

Господь Бог наш, пом'янемо ж пішов з життя раба земного (ім'я), що передав душу Свою на Небеса. Прошу, прости його за всі діяння грішні, що здійснював він, бо каємося ми і за душу його в молитвах просимо Тебе, Боже, про милість твоєї. Подаруй йому позбавлення від страждань і мук, даруй йому життя краще. Чи не відпускай його від себе, нехай душа його навік буде поруч з тобою. Нехай осяє його душа світлом небесним. В ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа. На віки віків. Амінь.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

***

Упокій, Господи, душі покійних раб твоїх: батьків моїх, родичів, благодійників (імена їх) і всіх православних християн, і прости їм вся гріхи вільна і мимовільна, і даруй їм Царство Небесне.

Нагадаємо, Благовіщення Пресвятої Богородиці: цілюща і рятівна молитва до Марії

Як повідомляв "Знай.ua", Львівський священик емоційно звернувся до віруючих - біль у кожному слові: "Ваш Бог схожий на Гаррі Поттера"

Знай.ua писав, потужна молитва за здоров'я дітей в розпал пандемії: Діва Марія, збережи найдорожчих