Протягом минулої доби, 10 квітня, в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації 10 разів порушили режим припинення вогню.

Про це йдеться у ранковому зведенні щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 7:00 11 квітня 2021 року, опублікованому на офіційній сторінці ООС у Фейсбук. Зокрема повідомляється про 9 обстрілів по позиціях українських захисників та 1 проліт ворожого БПЛА з перетином лінії розмежування.

Згідно з даними ООС, обстріл українських позицій російсько-окупаційними військами було здійснено біля населеного пункту Пищевик із заборонених мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових та ручних протитанкових гранатометів.

Донбас, facebook.com/otueast
Донбас, facebook.com/otueast

Також у передмісті селищ Піски та Широкине ворог відкривав вогонь зі стрілецької зброї, а біля Авдіївки та Кам'янки – з гранатометів різних систем. Неподалік селища Майорське збройні формування Російської Федерації обстрілювали позиції українських захисників з ручних протитанкових та підствольних гранатометів.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Водночас поблизу селища Золоте-3 противник відкривав вогонь з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

"Внаслідок прицільного ворожого обстрілу зі стрілецької зброї один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил зазнав поранення, не сумісні з життям. Командування висловлює щирі та глибокі співчуття рідним та близьким загиблого захисника. Ще один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав кульове поранення. Воїну оперативно надано першу медичну допомогу та доправлено до лікувального закладу. Стан здоров’я захисника – середнього ступеня важкості. На обстріли противника наші захисники відкривали вогонь у відповідь.", - повідомили в ООС. ООС

Крім того, в районі населених пунктів Троїцьке, Новгородське та Новолуганське було зафіксовано проліт ворожого БПЛА Орлан-10 з перетином лінії розмежування. Засобами РЕБ БПЛА противника був вчасно подавили.

ООС, facebook.com/pressjfo.news
ООС, facebook.com/pressjfo.news

ООС, facebook.com/pressjfo.news
ООС, facebook.com/pressjfo.news

Нагадаємо, Володимир Зеленський передав державний літак і гелікоптер бійцям ЗСУ: "Для підвищення ефективності". Глава держави підписав відповідний указ

Як повідомляв портал "Знай.ua", Володимир Зеленський два дні підтримував воїнів на Донбасі: "Нас ніхто не переможе". Володимир Зеленський вже другий день перебуває на передовій

Також "Знай.ua" писав, на Донбасі окупанти вдарили по мирних жителях, тисячі людей залишилися без води. Українська сторона СЦКК повідомила про збільшення вогневих провокацій з боку окупантів