З вересня 2021 року в Україні планують переведення пенсійних нарахувань на банківську карту одержувача виплат.

Про це розповів заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко в ефірі каналу "Україна 24".

Українських пенсіонерів масово переведуть на отримання пенсій через банківські картки і при цьому обіцяють запропонувати десятки банків на вибір. Доставку додому співробітники "Укрпошти" будуть здійснювати тільки пенсіонерам старше 80 років і 1 групи.

"До 1 вересня людина може абсолютно чітко вибрати один з понад 40 уповноважених банків, який для нього буде зручний, відповідає вимогам. На сьогоднішній день ці майже 70%, які отримують виплати через банківські установи, вибрали свій банк самостійно", - розповідає чиновник.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Приречені на навіпголодне існування: частина стареньких буде жити на 2361 гривню У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

За його словами, перевести отримання пенсійних виплат на банківську карту можна в один дотик.

"У нас існує процедура проведення цього заходу в один дотик. Пенсіонер або одержувач соціальної допомоги вибирає банківську установу, звертається туди, оформляє рахунок, інформація про цей рахунок надходить з банку самостійно в орган, який забезпечує виплату. Людині нікуди ходити не треба", - повідомив заступник міністра.

Раніше ми повідомляли, у Києві пенсіонерка віддала шахраям півмільйона, українці ахнули.

Як повідомляв "Знай.uа", знімуть із зарплати, стипендії і навіть пенсії, на скільки штрафують боржників по аліментах.

Також "Знай.uа" писав, що Ощадбанк залишив пенсіонерів без виходу, грошей не бачать місяцями.