В Україні найближчим часом почне дорожчати м'ясо через сезон шашликів, що насувається.

Детальніше про це йдеться в прогнозі Асоціації "М'ясної галузі".

Повідомляється, що з 12 по 18 квітня 2021 року в Україні почнеться процес подорожчання м'яса. Експерти в цій галузі заявили, що підняття цін відбудеться через збільшений попит на свинину в період "довгих" вихідних на початку травня.

Відомо, що з 1 по 4 травня, а також з 8 по 10 травня в Україні будуть офіційні вихідні, а це означає, що люди масово кинуться на природу з шашликами. Звідси і зростання попиту на м'ясо. Завдяки цьому закупівельна ціна на живу вагу зросте, приблизно, до 43-44 гривень за кілограм.

М'ясо / скріншот з відео
М'ясо / скріншот з відео

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

У період з 12 по 18 квітня українські м'ясокомбінати будуть закуповувати м'ясо з урахуванням підвищеного попиту на Великдень і наступні свята. Таким чином, ціна для споживача зросте на 3-4 гривні за кілограм.

Відзначимо, що ціна на живу вагу може відрізнятися в українських регіонах. Це пов'язано з тим, що виробничі та переробні потужності м'ясної галузі розподілені нерівномірно по областях України.

Нагадаємо, що українцям показали нові ціни на продукти, скільки віддамо за найважливіше. Уряд України прогнозує на цей рік інфляцію 7,3%, а Національний банк – 7%.

Як повідомляв портал Знай.uа, експерти прогнозують подорожчання великоднього кошика приблизно на 15%.

Також Знай.uа писав, що в Україні подорожчають продукти відразу в півтора рази. Що ж виросте в ціні найсильніше.