Міністр цифрової трансформації України Михайло Федеров розповів народні депутати незабаром зможуть голосувати з телефону, навіть не з'являючись у Верховній Раді.

Про це чиновник повідомив в інтерв'ю для видання "КП".

Відомо, що з 2020 року в Україні активно вводять нові державні послуги в онлайн-форматі, а кілька тижнів тому Верховна Рада прирівняла електронні паспорти до паперових та ID-карток. З цього приводу міністр цифрової трансформації розповів, які ще зміни чекають українців найближчим часом.

Чиновник зазначив, що він отримав завдання від президента – зробити голосування у Верховній Раді та Кабінеті міністрів за допомогою спеціального додатку та з електронним підписом. Однак, закон зобов'язує депутата голосувати виключно в залі пленарних засідань.

Михайло Федоров / фото: пресслужба Мінцифри
Михайло Федоров / фото: пресслужба Мінцифри

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

"Значить, закон треба буде змінити. Ми ж говоримо про майбутнє. По-перше, вони повинні будуть проходити ідентифікацію особистості, в тому числі і за допомогою FaceID. А по-друге, це ж персональна відповідальність парламентарія", - заявив Михайло Федеров.

Чиновник також зазначив, що додаток буде створюватися в Україні і побудовано на зрозумілій IT-архітектурі, яка пройде Серйозний аудит. Тому, навіть умовний "вірус Петя" не зможе зламати додаток і стерти всі дані.

Нагадаємо, що у Мінцифри пояснили, наскільки безпечні електронні паспорти:"світовий феномен".

Як повідомляв портал Знай.иа, Україна стала першою країною в світі, де повністю узаконили електронний паспорт.

Також Знай.иа писав, як записатися на вакцинацію проти Covid-19 через Дію: інструкція Мінцифри.