12 квітня 2021 виповнюється рівно 60 років з моменту, як перший землянин побував у космосі. Цією людиною став Юрій Гагарін, і про його подвиг досі говорять у всьому світі.

Таким чином повідомляється, що ця подія викликає захоплення і гордість. Сталося це резонансна подія 12 квітня 1961 року, і космічний політ тривав всього 108 хвилин. У наш час це здається таким незначним, але, 60 років тому на рахунку була кожна хвилина, і з кожною миттю відкривалося щось нове.

Юрій Гагарін, скріншот: YouTube
Юрій Гагарін, скріншот: YouTube

Юрій Гагарін довів, що людина може не тільки працювати в космосі, але і жити там.

Після польоту чоловік став популярний на весь світ. На честь нього називали вулиці, міста, ставили пам'ятники, і навіть присвячували пісні.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Однією з найпопулярніших композицій є "Знаєте, яким він хлопцем був" від Пахмутової. Її виконав Юрій Гуляєв, а в мережі фанати донині роблять під неї різні склейки кадрів, на яких зображений Юрій Гагарін

Одну з таких можна подивитися по посиланням.

У наступні кілька років він відвідав 30 країн, де його зустрічали і глави урядів. Знайомий він також і з королевою Єлизаветою II.

Знову полетіти він не зміг. 27 березня 1968 року сталася трагедія. Під час польоту на навчально-тренувальному винищувачі він розбився. Разом з ним тоді перебував інструктор Володимир Серьогін.

Нагадавши, як Юрій Гагарін став першим, хто побачив космос: Тільки б злітав і повернувся живим.

Як повідомляв портал Знай.ua, прах знаменитого актора Джеймса Духана, який зіграв Монтгомері "Скотті" Скотта в серіалі "Стартрек", таємно перебував на Міжнародній космічній станції протягом 12 років.

Також портал Знай.uа писав, що путінські окупанти не дають відновлювати Донбас: стріляють по простих українцям.