Українські поліцейські нарешті взялися за корисні поради. Цього разу підозри, що копи "зливають" інформацію про громадян злодіям на зоні, щоб ті їх "діставали" та "розводили" можуть трохи ослабнути.

Так, поліція розповіла, як потрібно реагувати на дзвінки, в яких повідомляють, що "друг потрапив у лихо або просить в борг". Тут ключове слово "нібито". Читаємо і запам'ятовуємо!!!

Про це стало відомо завдяки новій публікації прес-служби МВС України в мережі Facebook.

телефонні шахраї, скрін
телефонні шахраї, скрін

"Друг просить в борг в месенджері? - Не поспішайте перераховувати гроші! За такою схемою часто працюють шахраї, які зламують облікові записи користувачів соціальних мереж, в листуванні копіюють манеру і стиль спілкування з близькими і друзями, а потім під надуманим приводом просять перерахувати кошти.

Популярні новини зараз
Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На таку шахрайську схему потрапила 53-річна мешканка міста Ізяслав. Вона часто листувалася з подругою за допомогою месенджера однієї з соціальних мереж. Одного разу жінка попросила про допомогу.

Потерпіла, не перевіряючи інформацію, відразу ж попросила номер рахунку і скинула "подрузі" 5500 гривень. А на наступний день подзвонила справжня подруга і повідомила, що її аккаунт зламали і практично всім друзям і знайомим вислали повідомлення з проханням перерахувати гроші.

Потерпіла звернулася за допомогою до правоохоронців, які працюють над пошуком зловмисників. Закликаємо вас бути обережними під час спілкуванні в інтернеті. Завжди пам'ятайте, що аккаунт можуть зламати, тому з обережністю ставтеся до таких повідомлень - зателефонуйте і перевірте інформацію." - повідомляють українські поліцейські.

Публікація МВС України, скріншот: Facebook
Публікація МВС України, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, харків'яни зможуть викликати поліцію в тролейбусі одним натисканням.

Як повідомляв Знай.uа, весна прийшла - час саджати: київські злодії "з м'ясом" повиривали кущі в парку.

Знай.uа писав, киянку взяв у полон осатанілий блендер і ледь не відтяпав пальці.