Українці з приходом весни помітили подорожчання деяких категорій продуктів харчування. І зростання цін триває. З цим питанням вони звернулися в петиція до Президента України Володимира Зеленського.

"В Україні знову підскочили цінники на їжу. За даними Держстату, в жовтні продукти харчування, в порівнянні з вереснем, подорожчали майже на 1%, а, якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року, - на 8,8%. Тобто, зростання цін триває. А в грудні у нього додасться ще й "святкова націнка" - напередодні новорічних свят продавці традиційно збільшують прайси ще, як мінімум, на 10%", - сказано в тексті.

Автор петиції Ісаєв Микола називає українських підприємців звичайними баригами, які грабують український народ і зазначає, що ми платимо за продукти навіть більше, ніж у Європі.

"Тобто українські підприємці-це звичайні бариги, які грабують український народ тому, що українська влада не забезпечує державний контроль за цінами і якістю продуктів харчування і не обмежує їх рентабельність, як у США і Європі. У зв'язку з вищевикладеним, ПРОШУ Президента України, який відповідно до статті 102 Конституції України, є Гарантом дотримання Конституції України, прав і свобод громадян України: 1.Забезпечити в Україні державний контроль за цінами та якістю продуктів харчування та обмежити рентабельність їх виробництва, як у США та Європі; 2. забезпечити введення в Україні, як у США, граничної рентабельності виробництва всіх товарів (робіт, послуг), щоб підприємці не наживалися, а чесно і справедливо заробляли свій дохід, а не грабували суспільство; 3. ВВЕСТИ додатковий податок 90% на надприбуток, тобто на ту частину прибутку, яка отримана понад граничну рентабельність", - сказано в тексті.

Петиція, фото: https://petition.president.gov.ua/petition
Петиція, фото: https://petition.president.gov.ua/petition

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Петиція, фото: https://petition.president.gov.ua/petition
Петиція, фото: https://petition.president.gov.ua/petition

Раніше ми повідомляли, дешевшають одні яєчка, українцям показали нові ціни на продукти, скільки віддамо за найважливіше.

Як повідомляв "Знай.uа", ціни на гречку в Україні зійшли з розуму, рвуться вгору, як Гагарін в космос.

Також "Знай.uа" писав, що свинина зустріне великодні свята різким подорожчанням, скільки доведеться віддати за шашлик.