Відомий український лікар гінеколог ігор Гринда розповівши історію одного прийому, який запам'ятався йому надовго.

Справа в тому, що перед Новим роком до нього звернулася 37-річна жінка. Їй поставили сумним діагнозом-пухлина яєчників.

Спочатку у неї почав боліти живіт, так тривало близько місяця, але вона вирішила не звертатися за допомогою. На роботі носила важкі ящики з овочами, і ситуація лише посилилася.

Коли стало нестерпно - вирішила звернутися все ж до гінеколога. Той заявив, що у неї пухлина яєчників, і відправив в онкоцентр, на ще один огляд. Там її оглянули, і навіть не обнадіяли - просто відправили додому вмирати зі словами - таке життя, все там будемо.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

До столиці вона приїхала зі своєю мамою, вже ні на що не сподівалися. Живіт був збільшений, все ще періодично хворів, а аналізи показали знижений гемоглобін.

УЗД показало освіту, але, воно було дуже дивне. Була ймовірність, що жінку все ще можна було врятувати.

"Було вирішено провести діагностичну лапароскопію. Вставляємо інструмент, камеру. А тут таке......... Аж завмер на частку секунди....... асистент дивиться круглими очима. Анестезіолог голосно засміявся, зі словами: - говорив, що вона здорова......" - пише доктор у своїй публікації.

Як виявилося, це була стара гематома і розрив яєчника, кровотеча давним-давно зупинилося, і об'єм гематоми був приблизно 900 мілілітрів. Близько години проводили операцію. Мама була в сльозах.

На щастя, це був не рак, і історія закінчилася позитивно. Їх з мамою переконали в тому, що хвороба невиліковна, і потрібно готуватися до найгіршого.

Ця історія показує, що себе потрібно берегти, і вчасно звертатися до фахівців. Тоді таких проблем не буде.

Нагадаємо, що хворі на рак українці потребують термінової допомоги: "Здай кров-врятуй дитину!". Волонтери просять небайдужих про посильну допомогу.

Як повідомляв портал Знай.uа, морські піхотинці здали кров і плазму в Маріупольському центрі переливання крові.

Також Знай.uа писав, що у Львові успішно пересаджують печінку, тисячі українців отримали шанс на життя.