Болі в грудях перед менструацією постійно або періодично відчувають багато жінок. Задля Clutch онкохірург, мамолог, пластичний хірург ігор Звєрєв відповів, чи варто турбуватися з цього приводу.

"Найчастіше, якщо дискомфорт або біль у грудях пов'язані з менструальним циклом (тобто жінка відчуває, що перед менструацією груди наливається і болить більше, ніж у всі інші дні циклу), то це пояснюється так званої циклічної мастодинією. Це стан молочної залози, яке розвивається в залежності від різних фаз менструального циклу і різного рівня гормонів в крові у жінки. Найчастіше цей стан абсолютно не небезпечно і коригується або медикаментозною терапією, або іншими рекомендаціями", - повідомив лікар.

Нагадаємо, найефективніший спосіб виявити зміни на ранніх стадіях - це щомісяця оглядати свої груди. Самодіагностика в першу чергу допоможе виявити мастопатію.

Людмила Шупенюк пояснила, навіщо проводити самодіагностику грудей.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

"Жінки з будь-яким розміром грудей повинні раз на рік проходити профілактичний огляд у фахівця. Навіть якщо у вас немає будь-яких скарг. Наявність новоутворень розміром від 3 мм допоможе визначити УЗД. Однак важливо оглядати залози і самої, адже ніхто так добре не знає ваші груди, як ви самі", - каже медик.

Раніше ми повідомляли, лікар гінеколог назвала 10 фактів, які вбережуть від раку, неіснуюча мастопатія і грудне вигодовування.

Як повідомляв "Знай.uа", гінекологиня розповіла, як" відстрочити " настання клімаксу.

Також "Знай.uа" писав, що гінеколог "Я соромлюся свого тіла" розповіла, як провести самостійний огляд.