У віці 82 років у в'язниці помер організатор однієї з найбільших в історії фінансових пірамід Бернард Медофф.

У 2009 році американського бізнесмена засудили до 150 років ув'язнення, він відбував покарання в штаті Північна Кароліна. Його історію розповідає ВВС.

Зазначається, що смерть Медоффа настала найімовірніше з природних причин. Влітку 2019 року адвокати бізнесмена наполягали на його звільненні з в'язниці через ниркову недостатність в останній стадії та інші хронічні захворювання. Проте запит захисту суд відхилив.

Нагадаємо, Бернард Медофф у 1960 році заснував фонд Bernard L. Madoff Investment Securities, який виявився фінансовою пірамідою. У результаті постраждали близько 3 млн осіб по всьому світу, які втратили загалом $64,8 млрд. Бізнесмен очолював фонд аж до свого арешту в грудні 2008 року.

Бернард Медофф, фото: ЕРА
Бернард Медофф, фото: ЕРА

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Мердоффа після цього проззвали "аферистом століття". У червні 2009 року його засудили до 150 років в'язниці. На той момент йому виповнився 71 рік. У суді він зізнався, що протягом 20 років обманював інвесторів і регуляторів.

За словами Мердофа, він не здійснював жодних угод, а лише перераховував всі гроші з одного банківського рахунку на інший, видаючи кошти на вимогу клієнтів у вигляді "прибутку". У списку ошуканих інвесторів виявилися не тільки найзаможніші громадяни США і знаменитості, але і найбільші світові банки.

Згідно з вироком суду він був зобов'язаний повернути постраждалим майже 171 мільярд доларів відшкодування. Протее федеральній владі вдалося знайти активи лише трохи більше ніж на 4 мільярди доларів. Таким чином при збитку майже у 65 мільярдів доларів афера Медоффа вважається найбільшою в історії.

Бернард Медофф, скріншот з відео
Бернард Медофф, скріншот з відео

Бернард Медофф, скріншот з відео
Бернард Медофф, скріншот з відео

Нагадаємо, один дзвінок "співробітника банку" коштував киянину 50 тисяч. Інцидент стався у столиці

Як повідомляв портал "Знай.ua", улюблений курорт українців заполонили карткові аферисти - похід до банкомату за 400 доларів. Шахраї переконали українця, що карта застрягла в банкоматі і відправили розбиратися до відділення

Також "Знай.ua" писав, одна відмова понівечила життя юної королеви краси – 200 операцій і 19 років реабілітації. Елеонора вижила, змогла відновиться і написала про це книгу