Українська кінорежисер, письменниця і прозаїк Цілик Ірина одного разу зустріла акуратну немолоду жінку біля сміттєвих баків, яка шукала чогось їстівного.

Про це Ірина розповіла на своїй особистій сторінці у Фейсбуці.

Дана зустріч сталася тоді, коли дівчина вирішила викинути пакети з непотрібним одягом. Саме там Ірина звернула увагу на літню жінку, яка не від хорошого життя опинилася біля сміттєвих баків у пошуках їжі.

"Виносила пакети з непотрібним одягом, зустріла біля смітників немолоду жінку. Акуратна, сухенька, з маленьким рюкзачком за плечима. "Ви там нічого їстівного не викидаєте?" - спитала просто. "Ні... У мене тут одяг". "А можна подивитися?" "Ну, звісно. Ось куртка... і ще всяке". Вона акуратно роздивлялася речі: "Ах, яка гарна сорочка, шкода, що така маленька", а я стояла у ступорі поруч деякий час",- розповідає Цілик.

Після письменниця акуратно запропонувала жінці гроші, побоюючись щоб даний жест не образив її, але та не відмовилася і подякувала за щедрість.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Потім схаменулася, запропонувала їй гроші: "Вас не образить?.." Вона не чекала цього, подивилася на мене трохи здивовано, затнулася, потім сказала: "Не образить". І довго дякувала. А я, як в тумані, пішла у своїх справах, і чомусь так довго до мене не доходило, що треба було розпитати, взяти номер телефона як мінімум. Коли повернулася - її вже не було. Так гірко тепер. Можливо, ще її зустріну - цю жінку, ледь вловно схожу на мою бабусю",- написала в пості Ірина.

"Відчуваєш себе прибитою геть після такого довго, дуже багато зараз подібних жінок...((", "Якщо зустрінете, потім поділіться номером", " якось виносила сміття і чую як хтось співає колядку, тягне високі ноти. Думаю, хто ж це вранці на всю вулицю колядує. Зайшла за ріг і остовпіла. У сміттєвому баку рився циган і співав. Неймовірно чистий і красивий голос", "Шкода, що в Україні немає організацій типу Армії Порятунку, тому що той одяг багатьом ще й як знадобилася", "Гаарзд, ви взяли її телефон. Щире бажання допомогти. Але ви не можете взяти її на баланс. І я не можу", - писали в коментарях користувачі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Франківську пенсіонери з тушонкою і салом оточили популярний супермаркет: "свіженьке, з землі"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Під Києвом пенсіонерка спорудила курінь на шалено дорогій землі: "розкіш і злидні!"

Також «Знай.иа " писав, що "За халяву готові на все": у Росії задавили жінку в черзі за безкоштовною рибою