Папа римський Франциск висловив занепокоєння щодо напруженої ситуації на Донбасі і закликав запобігти ескалації насильства в регіоні.

Детальніше про це пише Vatican News.

Відомо, що в останні тижні російські війська активізувалися поблизу українського кордону на Сході, а на лінії розмежування стали фіксувати все більшу кількість порушень режиму припинення вогню.

Донбас, facebook.com/pressjfo.news
Донбас, facebook.com/pressjfo.news

З цього приводу стурбований і Папа Римський Франциск, який прочитав молитву за жителів окупованих територій і закликав зупинити ескалацію насильства на Донбасі.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

"З тривогою слідкую за подіями на окремих теренах східної України, де протягом останніх місяців збільшилася кількість порушень режиму припинення вогню, з неспокоєм слідкую за зростанням воєнної діяльності", – заявив Франциск.

Священнослужитель заявив, що стурбований несприятливою гуманітарною обстановкою на окупованих територіях України. Франциск закликав людей молиться за жителів Донбасу, а також попросив людей сприяти примиренню двох країн.

Нагадаємо, що Папа Римський на Великдень закликав до миру в Україні:"дозволь повернутися живими і здоровими".

Як повідомляв портал Знай.uа, Папа Римський " лайкнув "не одну напівголу красуню - ще одна модель заявила про" освячення " понтифіком.

Також Знай.uа писав, що душевнохворий чоловік, якого раніше неодноразово помічали в центрі Дрогобича з косою в руках, скоїв напад на пам'ятник Івана Павла II.