Український майстер з Володимира-Волинського Анатолій Бойко встановив відразу два світові рекорди, просвердливши в курячому і гусячому яйці 33 і 52 тисячі отворів.

Детальніше про це пише керівниця Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова в Facebook.

Анатолій Бойко є заслуженим майстром народної творчості і відомий в Україні завдяки своїй колекції яєць, які перетворює на твори мистецтва. Його також називають "Волинським Фаберже".

Нещодавно майстер зазіхнув відразу на два світові рекорди: він просвердлив в гусячому яйці 52 745 отворів діаметром 0,2 мм, а в курячому, яке є більш тонким і крихким, – 33 346 отворів діаметром 0,15 мм.Анатолій Бойко пояснив, що куряче яйце складніше піддається такій крихкій обробці.

Яйце Анатолія Бойка / фото: Facebook
Яйце Анатолія Бойка / фото: Facebook

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Оскільки дірочки дуже маленькі, Свердла, відповідно, по товщині не більше волоска. Тому вони дуже часто ламалися. Зокрема, на обробку курячого яйця Бойко витратив 55 свердел.

У колекції майстра близько 500 унікальних виробів з яєчної шкаралупи. Вони прикрашені металом і дорогоцінними каменями. У липні 2020 року Бойко також отримав свідоцтво про світовий рекорд у номінації "перша авторська колекція експонатів з яєчної шкаралупи, інкрустованої металом".

Анатолій Бойко і Лана Вєтрова / фото: Facebook
Анатолій Бойко і Лана Вєтрова / фото: Facebook

Однак Анатолій Бойко - не єдиний майстер, хто прикрашає яйця ажурним візерунком. Національному реєстру вдалося відшукати аналогічний рекорд в Боснії, проте зі значно меншим параметром. Тамтешній майстер просвердлив у курячому яйці 14 129 отворів.

Яйце майстра з Боснії / фото: соцмережі
Яйце майстра з Боснії / фото: соцмережі

Пост Лани Вєтрової в Facebook / скріншот
Пост Лани Вєтрової в Facebook / скріншот

Нагадаємо про інтерв'ю з першою в історії незалежної України олімпійською чемпіонкою Оксаною Баюл.

Як повідомляв портал Знай.uа, українець створив диво техніки і втер ніс Ілону Маску.

Також Знай.uа писав, що жінка зістригла нігті, які відрощувала 30 років: довелося попітніти десяткам майстрів.