Міністерство охорони здоров'я України попереджає про новий штам коронавірусу, який передається через верблюдів.

У країнах Близького Сходу зараз циркулює коронавірус типу МЕRS-CoV, про що повідомляє Центр громадського здоров'я МОЗ. Викликає він Близькосхідний респіраторний синдром.

Верблюд і людина, скріншот: Youtube
Верблюд і людина, скріншот: Youtube

Відомо, що Всесвітня організація охорони здоров'я протягом двох місяців - з першого січня по одинадцяте березня 2021 року - зафіксувала цілих сім випадків коронавірусу цього типу (МЕRS-CoV) в Саудівській Аравії. Три з них виявилися летальними.

Крім Саудівської Аравії, вірус був зафіксований в Ірані, Омані, Йорданії, Катарі та інших країнах Близького Сходу. Від людини до людини ж цей вірус передається, в основному, лише в межах сімейства.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Взагалі в Україні з початку епідемії хафіксували понад 1 мільйон 946 тисяч випадків зараження, за добу 17 Квітня - 10 282. Одужало ж з самого початку 1 млн 482 тисяч пацієнтів, тоді як за день суботи всього 6 523 людини. Зафіксовано 250 летальних випадків. Про що свідчить зведення Міністерства охорони здоров'я України.

Верблюд і людина, скріншот: Youtube
Верблюд і людина, скріншот: Youtube

Нагадаємо, Сovid-19 в Україні "гасне", рекорди залишилися в минулому - МОЗ оновило статистику на 18 квітня

Як повідомляв "Знай.ua", хворий українець втік з самоізоляції і зганьбився на всю Польщу: ковбаси закортіло

Знай.ua писав, Охріменко заявив, що бізнес продовжує працювати і під час карантину. Економіст Олександр Охріменко заявив, що офіційно закриті підприємства продовжують працювати нелегально.