Всі давно звикли вважати, що використання мочалки зробить наше тіло чистішим, ніж без неї. Але дерматологи думають інакше, адже цей аксесуар не тільки завдає шкоди шкірі, але і несе в собі ще й інші загрози.

Про це передає портал Med2.

Мочалки травмують нашу ніжну шкіру, але і порушує її мікробіом. Адже на нашій шкірі живе величезна кількість різних бактерій - як хороших, так і поганих.

Крім цього, у більшості мочалки для тіла "живуть" роками, поки остаточно не втратять "товарний" вигляд. Але ж в них залишається бруд і відмерлі клітини епідермісу, а також активно розмножуються шкідливі мікроорганізми.

Дівчина в душі, фото: depositphotos
Дівчина в душі, фото: depositphotos

А оскільки місце проживання мочалок в теплому і вологому середовищі, вони не висихають досить добре і в них починає зароджуватися "життя" з величезного розмаїття бактерій: Pseudomonas, Klebsiella, Enterococcus, Staphylococcus та інші.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Наша шкіра під впливом гарячої води розпарюється і стає більш вразливою: пори відкриваються, і зростає ризик зараження різними шкірними хворобами.

Якщо ви не можете перестати використовувати мочалку, то потрібно уважно стежити за її зберіганням: висушувати і стерилізувати окропом.

Як рекомендують фахівці, міняти мочалки з натуральних матеріалів потрібно кожні 2-3 тижні. Синтетичні можна використовувати довше.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Скраби для тіла: як зробити в домашніх умовах. Розбираємося в тонкощах і нюансах домашнього скрабування саморобними органічними скрабами. Плюс вибираємо найефективніші рецепти з трьох кращих інгредієнтів!

Як повідомляє портал «Знай.иа» Розсадник бактерій та інфекцій: названий найнебезпечніший предмет в будинку. В ході проведення численних досліджень вчені виявили найнебезпечніший предмет домашнього вжитку, необережне поводження з яким може викликати безліч важких хвороб.

Також «Знай.иа " писав, що Викиньте це негайно: 10 смертельно небезпечних побутових предметів. Якщо вчасно їх не викинути, ці побутові предмети можуть нести смертельну небезпеку