Відома акушерка-гінекологиня Ольга Білоконь веде особистий блог в Instagram, розповідаючи про жіноче здоров'я і відповідаючи на питання підписників.

Цього разу доктор Білоконь розповіла, як пов'язана кишкова флора і харчування з флорою піхви.

"У кожного з нас присутній абсолютно свій унікальний мікробіом, що складається з "хороших" і патогенних мікроорганізмів (м/о): бактерій, грибків, паразитів і вірусів. У здорової людини всі вони мирно співіснують один з одним, перебуваючи в певному балансі.

"Хороші" м/о стримують зростання і розмноження "шкідливих", конкуруючи за поживні речовини і територію в кишечнику, яка є основним місцем імунної активності і виробництва антимікробних білків. "Поганий" мікробіом піддає наш організм небезпеці. Більше ризиків захворіти, мати більше хвороб.

Ольга Білокінь, фото з Instagram
Ольга Білокінь, фото з Instagram

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Мікробіом – це живе динамічне середовище, в якому чисельність видів може коливатися щодня, щотижня, щомісяця в залежності від: харчування, прийому лік. препаратів, фізичної активності та ін. факторів.

Вже давно доведено, що дослідження калу на "дисбактеріоз" (сюди ж можна віднести ХМС по Осипову та ін.) – є абсолютно марним і абсолютно неінформативним аналізом, тому що флора кожного з нас унікальна і її не можна підвести під якісь стандарти, їх не існує на сьогоднішній день",-написала Білоконь.

Нагадаємо, доктор Білоконь перерахувала головні міфи про контрацептиви.

Як повідомляв портал Знай.uа, Білоконь дала пораду майбутнім матусям.

Також портал Знай.uа писав, чи є життя під час вагітності: Білоконь розвінчала заборони.