Стало відомо про те, в якому стані демографічна ситуація в Україні на сьогоднішній день.

Державна служба статистики України опублікувала нові дані, які, надихнули далеко не всіх.

Оприлюднені дані були за січень-лютий поточного року, і як виявилося смертність населення перевищила рівень 2020 року на 8,3%.

Київ, фото: Знай.ua
Київ, фото: Знай.ua

Всього з початку року в Україні померло 109 тисяч 112 осіб, це на 8 374 смерті більше, ніж за січень-лютий 2020 року, коли померло 100 738.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

А ось народилося не так багато людей-43 694, тоді як в минулому році ця цифра становила 51 085. Міграційний приріст склав 4 269, коли як минулого року 5 356.

У Державній службі статистики також заявили про те, що станом на 1 лютого 2021 року, населення України становило 41 527 205 осіб, тобто, скоротилося на 61 149 осіб.

Київ, фото: Знай.uа
Київ, фото: Знай.uа

Не можна не відзначити того факту, що в Україні почала зростати смертність від коронавірусу, і вчені прогнозують подальше зростання.

У Національній академії наук заявляли про те, що зростання почалося приблизно в середині лютого, і повинен був тривати до початку квітня. Так і сталося, статистика смертності від хвороби скоротилася, однак, не сильно.

Але, пік смертності, як і заражень під час третьої хвилі ми вже пройшли. Про це повідомив на конференції Максим Степанов.

Раніше повідомляли, підступна хвороба "висмоктала" з львівського пенсіонера 6 літрів крові: медики створили диво.

Знай.uа писав, комунальний колапс після березня? Українцям на пальцях показали, як у платіжки додали 1000 гривень.