У Міністерстві юстиції України розповіли про те, які обов'язки і права у трудових мігрантів. Як відчувати себе "у своїй тарілці".

Станом на сьогоднішній день, трудова міграція серед громадян України - досить поширена річ. Крім інвестування коштів в українську економіку, а також отримання нових спеціальностей за кордоном, це явище асоціюється з низкою ризиків, які пов'язані з соціальним захистом і пенсійним забезпеченням.

В Мін'юсті вирішили розповісти, які права гарантує держава трудовим мігранту, і які обов'язки на них є.

Серед цих прав, зокрема:

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

права трудових мігрантів на належні умови праці, винагороду, відпочинок та соціальний захист;

право на пенсійне забезпечення.

Громадяни України, які постійно проживають або працюють за межами України, мають право на добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування.

Українці, скріншот з відео
Українці, скріншот з відео

Крім того, трудові мігранти, а також члени їх сім'ї можуть добровільно брати участь в системі загальнообов'язкового державного соціального страхування. Для того, щоб стати учасником даної системи, потрібно подати заяву в спеціальний орган за місцем прописки. Там її розглянуть протягом одного місяця, за наявності передбачених законом підстав, укладе з трудовим мігрантом договір про добровільну участь.

Більш детально можна прочитати в Міністерстві юстиції України.

Однак, завжди так було і буде - де є права, там є і обов'язки.

Трудові мігранти зобов'язані сплачувати податок з грошей, які вони отримують за кордоном. Також, потрібно сплатити військовий збір у розмірі 1,5% від доходів.

Крім цього, все це потрібно буде внести в декларацію в кінці року.

Раніше повідомляли, ДТП в Польщі забрала життя українця: гарував заради дітей і знайшов смерть.

Як повідомляв Знай.uа, заробітчани розбилися в ДТП після того, як розписалися: впізнали по чеках з магазину.

Знай.uа писав, п'яний водій забрав життя чотирьох дітей, і тепер може сісти на 25 років: "ти вирвав моє серце".