Стало відомо про те, що в Хабаровську, що в Російській Федерації, льодохід пошкодив ділянку набережної Амура. Що про це відомо.

Стався цей інцидент у четвер, 22 квітня. Величезні брили льоду під час льодоходу на Амурі вийшли на берег в районі кручі, що в Хабаровському краї.

Брили льоду в Хабаровську, фото: МНС Росії
Брили льоду в Хабаровську, фото: МНС Росії

Бетонна огорожа не витримала напору великих крижин, і воно все почало руйнуватися. Шматки льоду розсипалися по пішохідній доріжці, по якій прогулювалися місцеві жителі.

На щастя, в цей момент поруч ніхто не знаходився, тому ніхто не постраждав.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У Хабаровську аномально тепла погода, якщо брати до уваги, що зараз тільки кінець квітня. Температура повітря прогрілася до 23 градусів тепла, і річка почала очищатися від льоду з блискавичною швидкістю.

З верхів'їв Амура час від часу продовжував йти лід, і все накопичилося на березі біля кручі.

У прес-службі ГУ МНС Хабаровського краю повідомили про те, що на місце була викликана оперативна група для оцінки події. Гідрологи повинні будуть встановити причину затору.

Брили льоду в Хабаровську, фото: МНС Росії
Брили льоду в Хабаровську, фото: МНС Росії

Варто нагадати, що подібне вже траплялося тут, вісім років тому. У 2013 році місцева влада була змушена ремонтувати набережну після подібної повені.

Подібна ситуація спостерігається не тільки в Хабаровському краї. Ось, наприклад в Примор'ї через велику кількість крижаних брил обрушився міст. Він пов'язував відразу кілька населених пунктів, і тепер все це потрібно відновлювати.

Нагадаємо, що на Прикарпатті рятувальники допомогли швидкій доїхати до 2-місячного малюка: розчистили тонни снігу