Стало відомо про те, що в Росії оголосили про відведення військ від кордону України. Про це заявив Міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу.

Глава Міністерства вважає, що всі поставлені цілі вже були досягнуті. Саме тому було прийнято рішення завершити перевірочні заходи в Південному і Західному військових округах.

Таку заяву було зроблено чоловіком у четвер, 22 квітня під час наради Про підсумки дій військ у Криму.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Кого не мобілізують до армії: перелік професій Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Починаючи з п'ятниці, 23 квітня військові сили будуть повернуті до пункту постійної дислокації, де буде проведено аналіз і підведені підсумки раптової перевірки військ. Зробити вони це повиннi до початку травня.

Сергій Шойгу видав розпорядження, в ході якого всі військовослужбовці, якi вiдзначилися, будуть нагородженi.

Варто відзначити, що вже кілька тижнів поблизу окупованого Донбасу, а також незаконно анексованого Кримського півострова спостерігається загострення ситуації. Російська Федерація продовжує нарощувати військові сили, заявляючи, що це просто навчання, які не несуть ніякої небезпеки.

Глави багатьох європейських держав зверталися до Володимира Путіна з проханням припинити військові дії на Донбасі, а пізніше, звернувся і сам Володимир Зеленський. У своєму відеоролику він запропонував президенту Російської Федерації зустрітися на Донбасі, і там вже обговорити все, і подивитися, як там насправді живуть люди.

Нагадаємо, у прифронтовій Авдіївці підняли український прапор: "Скоро на нашій землі запанує мир". Подія присвячена 7-й річниці з дня початку антитерористичної операції.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українські прикордонники посилили прикриття узбережжя моря: "готові діяти рішуче". Прикордонники відпрацьовують злагодженість дій

Також "Знай.ua" писав, на Донбасі окупанти вдарили по мирних жителях, тисячі людей залишилися без води. Українська сторона СЦКК повідомила про збільшення вогневих провокацій з боку окупантів