Відомий український журналіст Роман Вінтонів, який більше відомий під псевдонім Майкл Щур, після побиття висловився про людей на самокатах.

Чоловіка днями побив "водій самоката". Журналіст зробив йому зауваження, мовляв він порушив правила дорожнього руху, після чого у них виникла перепалка, яка переросла в бійку.

Про це він сам написав у себе на сторінці в Facebook і написав заяву в поліцію.

Пізніше Роман визнав, що все таки був неправий, і водій самоката не зобов'язаний був його пропускати, і все через законопроект.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Гугл йому розповів про проблему, яка існує в Україні на сьогоднішній день - водіїв самокатів не знають, як класифікувати. І класифікують пішоходами. У законі є такі учасники руху: водії механічних транспортних засобів, велосипедисти, пішоходи.

Закон про електросамокати, фото: скріншот
Закон про електросамокати, фото: скріншот

У транспортного засобу повинен бути Двигун більше 3 КВт, однак, у електросамокатів цей показник набагато менше, приблизно в 10 разів. Через цю виверти, транспортним засобом він вважатися не може. Тому, "водії самокатів" мають такі ж права, як і пішоходи. Відповідно обов'язки у них такі ж.

Також, Майкл Щур нагадав про законопроект, який був зареєстрований Верховною Радою ще в лютому минулого року, а потім підписаний у вересні 2020. До цього дня не був офіційно підписаний.

Там мова йде про те, що водії таких самокатів, сігвеїв і так далі будуть на рівні з велосипедистами.

Чоловік порадив авторам Закону поквапитися, адже, швидкої його знову можливо доведеться переписувати.

Нагадаємо, на ведучого "Телебачення Торонто" Майкла Щура напали кілька десятків "традиційних" хлопців.

Як повідомляв портал Знай.ua, ведучого "Телебачення Торонто" Майкла Щура несподівано "оточили"Довбні:"мені так треба".

Також портал Знай.ua писав, що натовп розлючених українських фанатів напав на директора стадіону, били не дивлячись: "тримайте Руки, щоб..."