Дієтолог розповіла, чому варто відмовитися від класичного сніданку і улюбленої каші багатьох – вівсяної каші.

Детальніше про це пише "Eat This, Not That!".

Вівсянка-універсальна їжа, яку багато хто з нас любить їсти на сніданок, закуску або навіть в якості пікантного гарніру. І хоча це відмінне блюдо з цільного зерна, вівсянка може стати проблемою, якщо у вас проблеми зі шлунком, особливо у людей з деякими проблемами з ЖТК, такими як роздратований кишечник . Одна чашка вівса містить трохи більше 8 грамів клітковини.

"Якщо у вас чутливий шлунок, клітковина в вівсянці може викликати здуття живота і гази", - розповідає дієтолог Роксана Ехсані.

Вівсянка / фото: Pixabay
Вівсянка / фото: Pixabay

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Якщо ви не переносите велику кількість клітковини або інших продуктів з високим вмістом цього елемента, краще відмовитися від вівсянки і замість цього вибрати зерновий варіант з низьким вмістом клітковини.

"Якщо людина уникає вівсянки через її високий вміст клітковини і щосили намагається переносити такі продукти, він може вибрати пшеничну вершку, крупу або білий рис, які містять менше клітковини, ніж овес", - зазначила Ехсані.

Але, в кінцевому рахунку, саме те, що ви кладете в вівсянку, може привести до найбільших проблем.

[quote author=""]"Якщо ви їсте вівсянку і додаєте солодощі, такі як коричневий цукор, мед і / або кленовий сироп, ви збільшуєте загальну кількість калорій і вуглеводів", - говорить Ехсані. "

Вівсянка / фото: Pixabay
Вівсянка / фото: Pixabay

Це також може бути великою проблемою для фасованої вівсянки. Роксана Есхані зазначила, що краще купувати в магазині звичайний овес і додавати до нього натуральні продукти, ніж вибирати вже фасовану вівсянку з ароматизаторами.

Але додавання цукру-не єдине, що може зробити вівсянку нездоровою.

"Якщо ви їсте вівсянку, приготовану на молоці або вершках, ви робите свою тарілку шкідливою для серця, а не корисною, як думаєте. Замість цього ви збільшуєте кількість насичених жирів, що безпосередньо пов'язано зі збільшенням поганого холестерину", - заявляє Ехсані. "Щоб ваша чаша вівса була корисною для серця, замість цього готуйте вівсянку з знежиреним молоком, немолочним молоком, таким як мигдальне молоко або вода".

Нагадаємо про традиційний шотландський десерт з вівсянки, вершків, віскі і малини - чудова альтернатива бісквіту.

Як повідомляв портал Знай.иа, вівсянка з яйцем, смажена на сковороді: рецепт ситного, але низькокалорійного млинця.

Також Знай.иа писав про вівсянку за рецептом відомого доктора: більше не потрібно стояти біля плити 20 хвилин