Російська Федерація на пів року закриває для іноземних суден доступ в райони Чорного моря біля берегів окупованого Криму.

Про те, що Росія призупинила дію права на мирний прохід для іноземних військових кораблів та інших державних суден в трьох районах Чорного моря поблизу окупованого Криму, повідомляють російські ЗМІ з посиланням на Управління навігації й океанографії Міноборони РФ.

Як зазначається, причиною такого рішення називають проведення військових навчань. Обмеження діятиме з 21:00 24 квітня до 21:00 31 жовтня.

Військові навчання РФ, фото: pravda.com.ua
Військові навчання РФ, фото: pravda.com.ua

Зокрема, буде закрито наступні ділянки акваторії:

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще
  • уздовж узбережжя окупованого Криму між Севастополем і Гурзуфом;
  • район біля берегів Керченського півострова на траверзі Опукського природного заповідника;
  • ділянка біля західного краю півострова.

Варто зауважити, російське військове відомство стверджує, що всі зони, доступ в які для іноземних кораблів тепер закритий, "знаходяться всередині територіальних вод Росії". Зазначається, що Росія залучила до військових навчань в окупованому нею Криму 10 тисяч військових і 40 бойових кораблів.

Крим, кадр з відео
Крим, кадр з відео

Нагадаємо, у прифронтовій Авдіївці підняли український стяг: "Скоро на нашій землі запанує мир". Подію присвячено до 7-ї річниці з дня початку антитерористичної операції.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українські прикордонники посилили прикриття узбережжя моря: "Готові діяти рішуче". Прикордонники відпрацьовують злагодженість дій

Також "Знай.ua" писав, ЗСУ заявили про безпрецедентні провокації на Донбасі: "Втрата здорового глузду країною-агресором". Офіційна заява Української сторони СЦКК