Незвичайний інцидент стався у Франції. Там 140 людям замість американської вакцини Pfizer вкололи фізрозчин. Про це повідомляють видання France Bleu і LCI.

140 осіб замість щеплення американською вакциною Pfizer отримали уколи з фізіологічним розчином. Про помилку розповів сам центр вакцинації.

Вже після того, як про це стало відомо, представники клініки зв'язалися з кожним з 140 осіб.

Відомо, що частина людей вже отримали дозу справжньої вакцини. Інші ж отримають укол вакциною 28 квітня.

Окремо відзначили, що укол фізрозчину не представляє ніякої небезпеки для людей. Для посилення безпеки на випадок подібних подій в центр вакцинації був направлений додатковий медпрацівник.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Поки що влада ніяк не коментує причини даної помилки. Вони заявили про проведене розслідування.

Коронавірус з Китаю, фото: Getty Images
Коронавірус з Китаю, фото: Getty Images

Водночас головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів, яким категоріям осіб дістанеться американська вакцина Pfizer, яку нещодавно завезли в Україну:

  • Мешканці та працівники будинків престарілих, які потрапили під перший етап вакцинації;
  • Співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій та Державної прикордонної служби, які потрапили під третій етап вакцинації.

Варто нагадати, що Володимир Зеленський підписав указ, який зобов'язав уряд розробити поетапний план вакцинації, який дозволить прищепити більшу частину дорослого населення вже до кінця 2021 року.

Раніше ми повідомляли, Віктор Ляшко повідомив, кому дістанеться вакцина Pfizer і Coronavac, список щасливчиків.

Як повідомляв "Знай.uа", міністр Степанов розкрив останні плани вакцинації, готові контракти на 24 млн доз.

Також "Знай.uа" писав, що Максим Степанов переконав українців у безпеці китайської вакцини.