У Запоріжжі від обширного інсульту померла 42-річна жінка. Рідні загиблої дозволили посмертну пересадку органів, що врятувало життя трьом українцям.

Про це повідомив заступник міністра МВС України Антон Геращенко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Так, у мешканки Запоріжжя стався інсульт, медики зафіксували смерть мозку. Чоловік і брат померлої дозволили посмертну пересадку органів. Цим врятовано 3 життя. У жінки вилучили дві нирки і печінку.

Літаком Нацгвардії АП-26 транспортували бригаду медиків з Києва до Запоріжжя. У супроводі поліції лікарі прибули з аеропорту в лікарню, де провели операцію по забору донорських органів.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Одну нирку пересадять у запорізькій обласній лікарні. Другу - 11-річному Богдану, який більше двох років жив у клініці "ОХМАТДИТ" і прив'язаний до апарату "штучної нирки", не знаючи всіх радощів дитинства.

Донорську печінку пересадять жінці у якої діагностували цироз. Без трансплантації вона померла б протягом декількох місяців.

Операції з трансплантації проводяться безкоштовно.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Грип "вбив" нирки молодої українки, чекала пересадку і молилася: "на орган претендували десять пацієнтів"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Під Києвом почнуть пересаджувати органи: Прощавай, Білорусь

Також «Знай.иа " писав, що Смерть одного українця допомогла врятувати життя іншому, справжнє диво: "сім років чекав серце"