Розпочався Страсний тиждень - останній тиждень перед світлим святом Великоднем. Триватиме вона з понеділка, 26 квітня до ночі з 1 на 2 травня.

Як відомо, це найважливіший тиждень всього року, і присвячений він останнім дням земного життя Христа. Кожен з днів Страсного тижня наділений особливим змістом, а в храмах проводять особливі служби.

Нижче можна підібрати молитви, які прийнято читати в цей тиждень.

Молитву до Господа Ісуса Розп'ятого читають в Страсну п'ятницю, однак, при бажанні це можна робити в будь-який з днів.

Молитва до Господа Ісуса Розп'ятого

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще
На Хресті прибитий за ни, Ісусе Христе, Єдинородний Бога Отця Сина, милості, любові і щедрот невичерпна безодно! Вем, яко гріхів заради Моїх, від невимовного людинолюбства, кров Твою проліяти на Хресті зволив єси, юже аз, негідний і невдячний, досі кепськими моїми справи попирах і ні в чтоже осенях. Тим убо з глибини беззаконня і нечистоти моєї розумна очима на Розп'ятого тебе на Хресті Викупителя мого поглянувши, зі смиренням і вірою в глибину виразок, твого милосердя виконаних, собі Валю, гріхів прощення і сквернаго житія мого виправлення просячи. Милостивий буди мені, Владико і суддя мій, не відрини мене від імені Твого, але всесильною твоєю рукою Сам мене до Тебе зверни і на шлях істинного покаяння настави, та відтепер покладу порятунку мого початок. Божественними страждань твоїми приборкати моя плотскія пристрасті; излиянною твоєю Кров'ю очисти моя душевні скверни; розп'яттям твоїм Розіпни мене світу зі спокусами його і похотьми; хрестом твоїм захисти мене від невидимих ворог, що ловлять душу мою. Прободенныма рукама Твоїма руки Мої від усякого неугодного тобі справи утримай. Прибитий плоттю, прибери страху твоєму плоть мою, та ухилився від зла, творю благо перед Тобою. Схилів главу Твою на Хресті, до землі смирення приклони вознесену мою гординю; вінцем твоїм терновим захисти моя ушеса, во еже не чути крім полезнаго; жовч устами вкусивий, поклади зберігання нечистим устом моїм; отвір копієм имеяй серце, серце чисто в мені созижди; усіма твоїми виразками всього ма солодце в любов Твою вразливі, та Тобі, Господа мого, кохаю всією душею, всім серцем, всією фортецею і всім думкою. Даждь мі Собі дивна і неимуща, де глави подклонити; даждь мі Собі Всеблагаго, избавляющаго душу мою від смерті; даждь мені Собі Всесладкаго, услаждающаго ма в скорботах і на-пастех Своєю любов'ю, та Який первее ненавидех, прогневлях, від себе изгонях і до Хреста пригвождах, цього нині полюблю, радуяся прийму, і сладце Хрест Його до кінця життя мого понесу. Не дай відселі, про всеблагий Викупителю мій, жодної моєї волі совершатіся, понеже зла є і непотрібна, та не паки впаду в тяжку роботу царював в мені гріха; але Твоя воля блага, врятувати мене хоче, так відбувається в мені завжди, ейже мене вручаючи, тобі, Рас-п'ятаго Господа мого, розумним очесем мого серця уявляю і молю з глибини душі, та й в розлученні моєму від бреннаго мого тіла, тобі Єдиного на Хресті твоєму побачу, в руці ма захисту свого Пріемлюша, і від повітряних духів злоби храняща, вселяюча ж з грішники, покаянням тобі благоугодівшімі. Амінь.

Молитва Єфрема Сирина

Господи і Владика живота мого, дух неробства,зневіри, любоначалія і пустослів'я не дай мені. Дух же цнотливості, смиренномудрія, терпіння і любові даруй мені, рабу твоєму. Їй, Господи, Царю, даруй ми зрети моя гріхи і не осуждати брата мого, яко благословен єси На віки віків.
Господи Ісусе Христе, Боже наш, що дарує милосердя і щедроти, милість Твоя безмірна, людинолюбство - величезне. Ми, віруємо в тебе і припадаємо до Твоєї величі, з душевним страхом і трепетом. Ми вважаємо себе негідними рабами твоїми, приносимо за милості твої, надані нам, подяка безмежна. Шануємо тебе, як Господа, Владику світу і нашого благодійника, славимо, хвалимо тебе, молитву про милосердя підносимо, припадаючи, знову дякуємо! Почуй нашу благання і дай нам процвітати в любові до Тебе, до своїх ближніх і вести доброчесне життя. Амінь.

Також, що немало важливо, можна прочитати будь-яку молитву, яка відображає ваш стан на даний момент. Можна навіть не читати, а вимовити те, що лежить на серці.

Нагадаємо, Великдень-2021: кращі способи фарбування яєць, можна похвалитися сусідам

Як повідомляв " Знай.ua", Вербна неділя 2021: Потужна молитва за здоров'я і достаток - читай з вірою

"Знай.ua" писав, чому саме паски, яйця і кролик? Головні великодні традиції, які засновані не на Біблії